Gå til innholdet

Å velge ut fargene som skal pryde soverommets fire vegger, kan være en vanskelig avgjørelse. Du tilbringer mye av tiden din her, og selv om mesteparten er med lukkede øyne, er dette et rom du skal føle deg trygg og komfortabel i.

For noen er soverommet et rom som skal senke pulsen og bidra til god søvn, og for andre skal det fremme energi og sørge for en deilig start på dagen. Hvordan vet du egentlig hvilken farge som passer best for dine behov?

 

Mørke farger til soverommet

Mennesker er forskjellige, og vi har alle ulike behov. Der noen trenger farger som gir energi slik at man klarer å stå opp om morgenen, vil andre foretrekke farger som gir kroppen ro slik at man lettere sovner. Om du er blant sistnevnte, er dette noen av fargevalgene du kan gå for. 

Blått gir en følelse av ro. Vi forbinder fargen både med himmelen og havet. Derfor vil mange assosiere fargen med en følelse av muligheter og frihet. Dette er en farge der alle nyanser vil passe til soverommet.

Grønt er også en farge som gir ro. Vi forbinder den med det naturlige, og den gir ofte en følelse av fornyelse og harmoni. Gå for en nyanse som ikke er for knæsj – da vil fargebruken nemlig virke mot sin hensikt. 

Lilla er en litt mer uvanlig farge på soverommet, men kan være vel så vellykket! Den kan gi soverommet et litt mer spennende preg. Dessuten assosieres gjerne fargen med aktivitet og tålmodighet, så om soverommet også er din arbeidsplass, er lilla vegger optimalt. 

Svart kan benyttes om du kun bruker soverommet til å sove da du nærmest er garantert å få bedre nattesøvn med mørke vegger. Bruker du rommet også som et oppholdsrom, kan fargen imidlertid gi noe dystre assosiasjoner.

Husk at du kan ta hensyn til hvilke møbler du har, og hvordan de vil fungere med fargen på veggene. Belysningen i soverommet har også noe å si. Har du store vinduer som slipper inn mye sol, er en mørk farge bare fint. Er rommet ditt generelt ganske mørkt, bør du vurdere en lysere farge.

 

Beroligende farger til soverommet

Rommet må ikke nødvendigvis være mørkt for å kunne gi deg roen du trenger til en god natts søvn. Lyse farger kan også bidra til avslappende følelser i oss – så lenge de 

er duse.

Grått kan ha den samme beroligende utstrålingen som blått og grønt når det er mørkt, men føles lettere og litt mer energisk i dagslys. Kombiner fargen med brunt sengetøy for harmoni. 

Beige kan oppfattes både lunt og varmt da den gjør ganske lite ut av seg. Fargen er perfekt dersom du ønsker å fremheve andre detaljer på soverommet, slik som bildene på veggen eller gardinene i vinduet. 

Hvitt gir en følelse av renhet og blanke ark, perfekt for den som liker å våkne om morgenen med en følelse av at man skal gripe dagen. 

 

Disse fargene anbefales ikke

Fargene vi foretrekker og følelsene de gir oss er svært subjektivt. Likevel er eksperter enige om hvilke farger som absolutt ikke egner seg for nattesøvnen. Rødt, gult og oransje bør unngås, i hvert fall om de males i sterke toner. Om du går for noe mer blekt, kan det fungere, men sterkere farger anbefales kun dersom du allerede sover godt om natten. 

 

Følg magefølelsen, og velg en farge du liker

Det finnes ingen fasit på hva de ulike fargene kan få oss til å føle. Selv om du blir fortalt at fargen blå er for deg som  sover dårlig, er ikke dette tilfellet om du ikke kan fordra farg

en. Vi har alle våre favoritter, og det gjelder å finne sine egne.

Opplevelser i barndommen er med på å forme assosiasjonene våre. For noen kan fargen rød bli i det meste laget på soverommet, men dersom fargen frembringer gode minner, kan det godt være fargen du trenger for nattesøvnen . Ditt beste redskap for å velge soveromsfarge, er derfor magefølelsen. Føles det riktig for deg, er det mer enn godt nok!

Vestly Vedlikehold tar seg gjerne av malingen i boligen din. Vi er effektive og garanterer et godt resultat. Ta kontakt i dag for en hyggelig prat, eller bestill gratis befaring.

 

Bestill gratis befaring        Klikk her for å ringe oss nå

          (Telefon åpen mellom kl 08.00 – 17.00)

 

Har du noen spørsmål? Kontakt oss her: