Gå til innholdet

 

Har du et slitt parkettgulv som bør skiftes, men liker treverket og mønsteret? Da skal du ikke bytte det. Du skal få det slipt. 

Parkettgulv består av lameller av et rimelig trevirke med heltre i staver øverst. Det er de du ser. De er fra 2-3 mm tykke opptil 6 mm på de mest eksklusive parkettkvalitetene. Og de kan slipes. Laminatgulv kan ikke slipes. 

Fordeler ved sliping

Ved å slipe parketten kontra legge nytt, slipper du å rive og kjøre bort den gamle parketten. Riving av gulv kan også gi mange ujevnheter som må slipes og pusses før ny parkett legges over. Er ikke underlaget plant, blir det knirk og svikt i gulvet. Dette kan medføre tidkrevende og mye ekstrajobb. Sliper man eksisterende parkett får en garantert et helt jevnt resultat.

I tillegg må gulvlister fjernes- det kan også bidra til at tapet rives opp.  Elektriske ledninger og stikkontakter må også fjernes, og det kan kreve at man må bruke elektriker for å montere nye ledninger og stikkontakter. Legger man ny parkett må den kappes og tilpasses og nye gulvlister må også monteres. Alt dette unngår man ved å slipe parketten som allerede ligger der. Og gulvet vil fremstå som helt nytt. Derfor sparer man penger og tid fremfor å legge ny parkett. Vi vil også tillegge miljøaspektet ved å unngå å kaste den gamle parketten og kjøpe ny. Gjenbruk er den nye fremtiden.

Gammel parkett blir som ny

Sliping gir muligheter

En slipt parkett overflatebehandles med enten lakk eller olje. Du kan velge lakkert eller hardvoksoljet behandling. Lakkert parkett gir en hard overflate. Og du kan velge om du vil ha blank- eller mattlakkert overflate. 

Du kan også velge å olje parketten. Med hardvoksoljet parkett trekker oljen ned i treverket og fremhever trefargen og strukturen. Voksen legger seg på toppen og gir en slitesterk overflate. En fordel med oljet parkett er at den også gir deg mulighet til å endre farge på parketten. Da bruker vi innfarget olje. Det kan gi et nytt, visuelt løft av gulvet.

 

Slipe selv?

Man kan leie parkettsliper og slipe selv. Det er sjeldent å anbefale for en som aldri har benyttet en slik maskin. Tenk deg en 80 kg tung maskin som skal slipe ned 1-2 mm med roterende disker. Et par sekunder for lenge på ett sted kan ødelegge hele parketten. I tillegg må du bruke en kantslipemaskin langs kantene en trekantsliper for hjørner. Så det er absolutt å anbefale og sette dette bort. For parkettsliping er et eget fag. 

Vi har vår egen fagmann på parkettsliping som kommer på gratis befaring for å vurdere om parketten kan slipes eller om man heller bør legge ny parkett. Uansett anbefaling har vi også egne parkettleggere som legge ny parkett eller laminat til avtalt pris.

 

Ta gjerne kontakt med oss i Vestly Vedlikehold dersom du ønsker å få hjelp med sliping av gulv. Vestly vedlikehold kan bistå med alt fra sliping av gulv, til maling og oppussing.

 

Bestill gratis befaring        Klikk her for å ringe oss nå

          (Telefon åpen mellom kl 08.00 – 17.00)