Gå til innholdet

Man kan faktisk få et nytt bad uten å totalrenovere baderommet. Det er mye du kan gjøre selv, som også forsikringsselskapene godkjenner. Her får du noen tips på hva du kan gjøre. Enten det er selv eller med bistand fra oss.

 

Vegger kan pusses opp

Har du for eksempel fliser på veggene som ikke er av dagens standard og smak, kan du rett og slett male de over. En annen måte å modernisere veggene på er å bruke mikrosement. Da slipper du merarbeid som grunning. Du får en slett gråaktig vegg med fin struktur og vil ikke se antydning til de gamle flisene- og fugene som man vil se ved overmaling. Dersom silikonfugene har blitt gule og stygge, er det en enkel oppgradering å fikse.

Ønsker du nye fliser, kan man legge flis på flis. Men vi anbefaler da at du bruker fagfolk for at de skal sitte skikkelig og ikke løsne over tid. Til slutt kan vi også anbefale baderomspanel som legges utenpå fliser eller vegg. Disse panelene har også innebygget våtromsmembran. Det kan være smart dersom du er usikker på om veggene er i henhold til våtromsstandarden når det gjelder å avvise fukt og vanninntrengning. 

Nyoppusset bad

Skift innredning

Her kan du gå fra det helt enkle med å skifte farge på håndklær og gardiner til for eksempel å skifte fra frittstående til vegghengt toalett. La oss starte med det helt enkle. Hva med å fjerne dusjforhenget og sette opp en glassvegg? Vil du øke plassen på et trangt bad med badekar, kan du sette inn et dusjkabinett i stedet. Noe som vil endre badets utseende drastisk. Ta en kikk på speil, overskap og lamper. Her finnes et utall av design og fasonger som vil løfte badet betraktelig. Skifter du også underskap med nytt blandebatteri, ny vask og lar det henge på veggen vil baderommet det fremstå som nytt. Er du fornøyd med skapene og vasken, kan du ofte bare bytte frontene til nye, moderne fra samme baderomsleverandør. Eller spraymale de eksisterende frontene. Sistnevnte bør gjøres av profesjonelle.

Hva med gulv og tak?

Dersom varmekablene fungerer anbefaler vi at du beholder gulvet. Skal du gjøre noe med gulvet må det pigges opp å legges ny membran, varmekabler og fliser eller linoleum. Det er en mer kostbar operasjon, som også vil innebære at en rørlegger må skifte ut avløpsrør og sluk. 

Taket er enkelt å male selv og består som regel av gips- eller takplater. Disse kan også enkelt skiftes ut, og dersom man involverer elektriker kan man legge inn downlights.

Ta en kikk på nettsidene til leverandører av baderomsinnredninger og -utstyr for å få inspirasjon. Vi kommer gjerne på kostnadsfri befaring og avtaler hva du ønsker å gjøre selv og hva vi kan bistå med.

 

Klikk her for å ringe oss nå

(Telefon åpen mellom kl 08.00 – 17.00)

Ta kontakt med oss her