Gå til innholdet

Har stuen sett sine bedre dager, eller trenger du en forandring? Å pusse opp stuen trenger ikke være vanskelig, men som et av de mest brukte rommene i boligen, stilles det høye krav til stuen hva gjelder trivsel og komfort.

Det er derfor litt å tenke på før du setter i gang med en renovasjon. Her er det viktigste.

 

Hva skal gjøres?

Planleggingsfasen er den viktigste delen av et oppussingsprosjekt. Her finner du ut hva du skal gjøre, i hvilken rekkefølge, hva du trenger av materialer og hva du kan gjøre selv eller trenger hjelp til. Tar du deg god tid på dette, kan du spare deg selv for mye problemer i fremtiden.

Nedriving av vegger, fjerning av gammel tapet, helsparkling, maling og legging av gulv er kun noen av flerfoldige oppgaver mange ser som hensiktsmessig når de pusser opp en gammel stue. Mye av dette vil du fint klare på egenhånd, selv med begrenset erfaring. Oppgaver som legging av gulv vil kreve at du er litt «handy», mens helsparkling av vegger bør settes bort til profesjonelle om du ikke har gjort det før. Arbeid på elektrisk anlegg skal gjøres av autoriserte fagfolk.

Les også: Med helsparkling av veggen starter du med blanke ark

 

Finn ut hvordan du skal bruke rommet

For mange er stuen hjemmets midtpunkt, mens for andre er stuen sentrert rundt færre aktiviteter og brukes kun til sosiale samlinger eller avslapning. Bruksmønsteret er med på å bestemme hvordan du innreder stuen, og før du setter i gang med renoveringen bør du derfor finne ut av hvordan du vil at rommet skal fungere.

Ønsker du at stuen skal ha en dobbel rolle, vil det være hensiktsmessig å lage ulike soner i rommet. Kanskje du ikke har et kontor i boligen og trenger et eget område dedikert til jobb. Eller bruker du muligens stuen som spisestue? Ulike soner kan lages både ved bruk av tepper, gulv, farger, tapet, lys og møbler som fungerer som skillevegger.

Les også: Er det lurt å pusse opp før man skal selge?

 

Tidløst eller trendbestemt?

Finn ut om du har lyst til å pusse opp stuen din slik at pusse opp stuen
den alltid vil være aktuell, eller om du i ikke skyr fysisk arbeid og vil bevege deg i takt med trendene. Noen år er det murstein, glatt betong og mørke farger som pryder interiørmagasinene, andre ganger skal alt være hvitt, veggene dekkes med veggplater eller tapet henges opp på fokusvegger.

Dersom du gjerne vil at stuen skal være tidsriktig flere år fremover uten å måtte gjøre store forandringer, er det lurt å velge en så nøytral fargepalett som mulig. Skulle du ønske forandring vil det dermed bare være interiøret som trenger en utskiftning, og du slipper å begynne hele prosessen på nytt.

Å ta turen innom en maleforretning kan være svært lurt om du er usikker på hvilke nyanser du skal velge. De har mye innsikt og erfaring med fargekombinasjoner, og kan åpne øynene dine for nye løsninger.

Les også: Må jeg ta av tapeten før jeg maler?

 

Hent inspirasjon fra nettet

I dag skal det ikke mer enn et tastetrykk til for å finne flotte inspirasjonsbilder, som kan bidra til gode idéer og innovativt design. På den måten kan du se hva andre har gjort før deg, hva som fungerer bra og hva du ikke liker. Farger, planløsning, design og materialer blir alle enklere å velge ut, når du har sett hvordan de fungerer sammen i et ferdig oppusset rom.

Interiørmagasiner på nett, Pinterest, Instagram og interiørblogger er alle sider du kan finne mye inspirasjon. Mange møbel- og interiørbutikker er også flinke til å legge ut bilder med smarte løsninger på nettsidene sine.

Les også: Tips til deg som skal pusse opp soverommet

 

Oppussing på budsjett

Du trenger ikke gå til innkjøp av nye møbler selv om du skal pusse opp. Finner du en stol i en flott farge på nettet som du gjerne skulle hatt, er det ikke sikkert du må punge ut for en helt ny. Både det å trekke om og male møbler kan gi dem et nytt liv, som står til den nye stilen du ønsker å oppnå. Finner du ikke stoffet i den fargen du ønsker? Tar du kontakt med et profesjonelt firma som trekker om møbler, er sjansen stor for at de har det du er ute etter. Ønsker du å gjøre arbeidet selv kan du kjøpe tekstilfarge og farge stoffet akkurat i den nyansen du ønsker.

Husk at selvgjort ikke alltid betyr velgjort og billig. Det kan fort bli kostbart om du gjør noe feil og må starte helt på nytt. Skaff derfor profesjonell hjelp når du merker at ferdigheten ikke strekker til, så vil resultatet svare til forventningene!

Les også: Dette støtter du hvis håndverkeren jobber svart       

 

Skulle du ønske profesjonell hjelp har vi i Vestly Vedlikehold kompetanse innen legging av gulv, helsparkling, maling, tapetsering og diverse snekkerarbeid. Vi hjelper deg gjerne med å gjøre soverommet nytt! Bestill gratis befaring, eller ta kontakt for en uforpliktende samtale.

 

Bestill gratis befaring        Klikk her for å ringe oss nå

          (Telefon åpen mellom kl 08.00 – 17.00)

 

Har du noen spørsmål? Kontakt oss her: